NATUURLIJK OPVOEDEN

Natuurlijk opvoeden gaat niet over gehoorzaamheid en kunstjes aanleren, maar over vaardigheden, welzijn, zelfvertrouwen en authenticiteit van jou en je hond. 'Natuurlijk' betekent in dit geval dicht bij de (zijn/haar/jouw) natuur staan. 

​Jij leert ook van je hond

Het is belangrijk dat jij je bewust bent van jouw rol bij de opvoeding van de hond. De hond kan jou spiegelen, of wellicht loop je tegen overtuigingen aan in de omgang met je hond, die eigenlijk niet meer bij je passen. Leer samen en luister naar elkaar.

​De behoeften van je hond

De hond weet wat hij nodig heeft. ​Het is aan jou om dat te zien en er mee om te gaan. Gedrag is een reflectie van een behoefte of emotie. Wanneer jij die behoefte of emotie opmerkt en geeft wat de hond nodig heeft, dan voorkom of verminder je probleemgevend gedrag.

Begeleiding door Wijzer met Honden

Je kunt iets tegenkomen bij je hond waar je vragen over hebt. Ik loop dan - letterlijk en figuurlijk -  een stukje mee om te observeren. Dat zorgt voor inzicht en bewustwording van wat zich bij jou en de hond afspeelt. Onzekerheid en twijfel maken plaats voor weten. 

Ontspannen leven met je hond

Vanuit inzicht en bewustwording kun je ontspannen leven samen met je hond door echt contact te maken en samen te werken vanuit vertrouwen. 

 

​Kernwoorden bij deze manier van begeleiden

​​Eigen(wijs)heid - authenticiteit - begrip - vertrouwen - beleven - ont-moeten - keuzevrijheid -veiligheid - balans - uitnodigen - aanmoedigen - samen - eerlijke grenzen

Wijzer met Honden

 

Watersnip 18

3641 WN Mijdrecht

06 42663952
info@marlenevonk.nl

Bereikbaar op werkdagen en op

zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.


KvK: 30224540
BTW nummer: NL173076543B01

Maak een afspraak

Klik op onderstaande link en ik neem z.s.m. contact met je op.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

© 2019 Marlene Vonk      Algemene voorwaarden      Privacyverklaring