top of page
Mikka Fotografie DSC_7921-.jpg

Vertrouwen op je eigenwijsheid en op de eigenwijsheid van je hond

Herken je dit?
 

 • Wat je ook doet voor je hond, je hebt het gevoel dat je tekort schiet en dat je misschien wel niet goed genoeg voor hem bent en dat maakt je verdrietig.
   

 • Je investeert veel in kennis over hondengedrag. Aan de ene kant trekt dat je aan, aan de andere kant maakt het je ook onzeker omdat je nu ook veel meer ziet en omdat niet altijd weet hoe je de kennis moet toepassen.

 • Het ongevraagde commentaar van mensen in je omgeving, opmerkingen als: “Je moet hem ook gewoon dwingen.” “Zo maak je hem juist angstiger.” maken je onzeker. Je wil je hond graag op je eigen manier begeleiden en op je gevoel vertrouwen maar je staat er wel veel alleen in
   

 • Het lijkt wel of je hond het voelt als jij onzeker bent of gespannen. Je hebt gehoord dat dat kan, en je word alleen daarvan al onzeker. Want juist als jij niet lekker in je vel zit dan lijken de uitdagingen, die je al met je hond hebt, uitvergroot. Wanneer jij prikkelbaar bent lijkt je hond ook eerder uit te vallen. Wanneer jij je onzeker voelt lijkt je hond ook wat minder zeker op straat. Je vraagt je af of jij zijn problemen nou uitvergroot ziet op die dagen of spiegelt je hond werkelijk iets van jou? 
   

 • Je vind het heerlijk om er voor je hond te zijn maar soms voelt het ook als te veel. Wanneer hij dan aandacht vraagt reageer je wel eens feller dan je eigenlijk wil. Op die momenten voel je je ontzettend schuldig naar je hond.

Voor de bewuste hondenliefhebber die meer inzicht wil in het gedrag van de hond en meer inzicht wil ik zichzelf in relatie tot de hond. - Systemisch coachen met de hond als spiegel - Gedragsbegeleiding voor de hond vanuit holistische visie - Coaching voor mens en hond - Ook voor dog assisted coaches  Wijzer met Honden | Mijdrecht www.wijzermethonden.nl

Hoe zou het voor je zijn als:
 

 • Je je ontspannen voelt, ook als er mindere dagen zijn. Van jullie samen, van de hond of van jou. Dat je je lichter voelt, opgelucht, dat het OK is, niet steeds maar beter tot perfect hoeft.
   

 • Je weet hoe je je moet verbinden met de kennis die je al hebt. Dat je je kennis en je intuïtie samen kunt inzetten om er voor je hond te kunnen zijn.
   

 • Je nu weet waardoor je geraakt werd door opmerkingen van anderen. Deze maken je nu niet meer aan het twijfelen. In plaats van er last van te hebben kun je ze nu ontvangen als cadeau, als iets wat geheeld mag worden.
   

 • Je kunt herkennen of en wanneer je hond iets van jou spiegelt. Dat je er je voordeel mee kan doen, en dat je ook weet wanneer het niet om spiegelen gaat maar het gewoon bij je hond hoort. Dat niet alles aan jou te linken is en op jouw schouders hoeft te liggen.
   

 • Je je veel rustiger voelt in de omgang met je hond. Je Dat je nu weet dat je leefde met oude overtuigingen, die soms echt nog wel langskomen, ‘doe eens normaal’, doorzetten, iedereen willen helpen. Maar je ziet nu ook in hoe die overtuigingen jezelf, maar ook je omgeving onder andere dus ook je hond tekort doen. Dat herken je nu. En dat kan je loslaten.

Dat is mogelijk als je het traject Vertrouwen op je eigenwijsheid en op de eigenwijsheid van je hond volgt.

 

Dit traject bestaat uit:

 • Een uitgebreide intake, deels telefonisch, deels per mail.

 • Vijf coachsessies van +/- 60 minuten. Deze kunnen plaatsvinden bij jou thuis, in het bos, park, strand of één van mijn coachlocaties ('s Aalsmeer, 's Graveland of Mijdrecht). (Deels) online via Zoom is ook een mogelijkheid.

 • Eventueel huiswerkopdrachten om samen thuis met je hond te doen.

 • Tussentijds contact per mail, tussen de eerste en de laatste sessie

 • Duur: ongeveer 3 maanden

 Aan het eind van dit traject:
 
 • Weet je dat goed goed genoeg is, en voel je dat ook. Het onbestemde gevoel van tekortschieten is weg.

 • Weet nu waarom je geraakt werd door opmerkingen van anderen, je kan helen wat er dan geraakt werd

 • Herken je beter wanneer je hond je spiegelt en wat je daar dan mee of aan kan doen en wanneer het van de hond is.

 • Herken nu welke oude patronen en overtuigingen jou en je hond niet niet meer dienen.

 

Je investering is € 427,-

Voor de bewuste hondenliefhebber die meer inzicht wil in het gedrag van de hond en meer inzicht wil ik zichzelf in relatie tot de hond. - Systemisch coachen met de hond als spiegel - Gedragsbegeleiding voor de hond vanuit holistische visie - Coaching voor mens en hond - Ook voor dog assisted coaches  Wijzer met Honden | Mijdrecht www.wijzermethonden.nl

FAQ

 

Het lijkt me heel interessant maar hoe weet ik of het bij mij/ mijn hond past?

Dat is het mooie, het hele traject wordt afgestemd op wat jij en je hond samen nodig hebben. Er gebeurt niets wat bij de hond angst, agressie, stress etc. opwekt.
 

Ik kom al met de hond bij een hondenschool, kan ik dit daarnaast doen.

Geen probleem, dit komt vaker voor. Ik werk namelijk niet met opvoedoefeningen hoewel een enkele oefening ‘hier’ wel kan voorkomen in de trajecten. Het mooie is juist dat je door te weten wat je hond nodig heeft en wat jij zelf nodig hebt dit kunt doorvoeren op alle plekken waar je met de hond komt. Hondenschool, hondensport, dat maakt niet uit. Mocht de hondenschool een methode hanteren die wel angst, agressie, stress etc. opwekt dan kan ik dat uiteraard niet verenigen met elkaar.
 

Mijn hond is nog maar een pup, kunnen wij dit traject dan doen?

Voor pups is er en ander aanbod, afgestemd op wat een pup/ jonge hond nodig heeft. Klik hier
 

Er loopt nog een medisch traject voor mijn hond/ mijn hond heeft lichamelijke klachten, moet ik wachten met dit traject?

In veel gevallen is dat handiger. Met name als het gaan om klachten waarbij de hond pijn, jeuk of ander ongemak heeft. Dan gaan we hem nergens anders mee belasten. Net zoals ik andersom bij vermoeden van pijn, jeuk of ander lichamelijk ongemak ook kan doorverwijzen naar een (holistisch werkend) dierenarts. Doorgaans zal de coaching dan even moeten wachten.

Toch komt het voor dat we in overleg alvast starten. De begeleiding is net zo goed voor jou als voor je hond, zelf weten hoe je alvast met bepaald gedrag of jouw eigen reactie daarop om kunt gaan kan zeker helpen. 

Kan ik niet beter één sessie boeken in plaats van een heel traject?
Door samen met je hond een traject aan te gaan leer je je hond en jezelf (je eigen overtuigingen en patronen)  in relatie tot je hond beter kennen. Voor verandering is tijd en herhaling nodig leert de ervaring. 

Wat als ik nog niet het idee heb dat ik klaar ben na 5 sessies?

Ik bied na een traject altijd een vervolgtraject aan van 3 sessies. 
 

bottom of page