Vertrouw op je  eigenwijsheid en op de eigenwijsheid van je hond

Hoe blijf je bij jezelf bij bijvoorbeeld ongevraagd advies over je hond?

Al heel lang is hondengedrag mijn passie en de laatste jaren kwam daar nog iets bij wat mijn interesse wekte . Naast uitvinden welke behoefte en emotie achter het probleemgedrag bij de hond zit werd ik ook nieuwsgierig naar welke invloed hebben wij als mens op het gedrag van de hond.

Wat spiegelt de hond van ons? Welke behoefte en emotie hebben wij zelf in relatie tot het gedrag van onze honden? Is het wel probleemgedrag of is het niet meer dan een signaal dat er iets in jouw leven bijgestuurd mag worden? En als hij dan iets spiegelt wat eigenlijk van ons is, wat kunnen we daar dan aan of mee doen? 

​​

Wat mij betreft is het essentieel om dat te weten. Enerzijds omdat niet iedere oplossing voor probleemgedrag uitsluitend bij de hond te vinden is. Anderzijds omdat juist heel veel mensen zich afvragen of zij iets fout doen en of de hond iets van hen spiegelt. Maar de hond is ook een individu met eigen wensen, grenzen en uitdagingen. Niet al het probleemgedrag is dus te herleiden naar de begeleider. En om het nog ‘makkelijker’ te maken kan het ook over jullie beiden gaan.

Hoe fijn is het dan om hier duidelijkheid in te hebben? 

Als jij er net zo over denkt, als jij het idee hebt dat de oplossing voor probleemgedrag niet uitsluitend bij de hond gezocht mag worden maar dat jij als mens naast de hond je ook bewust mag zijn van jouw invloed op het gedrag van je hond, dan is dit e-book voor jou.

Meld je aan voor meer tips en adviezen per email en ontvang direct mijn GRATIS e-book over vertrouwen op je eigenwijsheid en op de eigenwijsheid van je hond

 

De tips en adviezen komen jouw kant op!