MARLENE
"Ik vind het belangrijk dat ieder individu zijn of haar authentieke zelf kan, mag en durft te zijn."

Het moederschap en met name onvoorwaardelijk ouderschap veranderden mijn visie op hondenopvoeding. ​Bij onvoorwaardelijk ouderschap draait het om vertrouwen van kinderen in hun ouders en andersom en in het proberen een evenwicht te vinden in de behoeften van je kind en die van jezelf/het gezin/anderen. 
 

Het werkt voor kinderen, volwassenen en… honden

Wat voor kinderen werkt, werkt ook voor volwassenen. En wat voor mensen werkt… zou het ook voor honden werken? ​Wat kiest de hond zonder beloning in het vooruitzicht? Daar was ik nieuwsgierig naar. Het werkt bij honden net even anders dan bij de mensen, maar zowel mijn kinderen als mijn honden kregen keuzevrijheid waar dat mogelijk was.

 

Meer zelfvertrouwen bij kinderen en… honden

Ik zocht naar de verborgen behoefte achter (ongewenst) gedrag. Er kwam meer zelfvertrouwen bij zowel de kinderen als de hond. ​​Ik verzamelde informatie en paste het toe. Door het bijwonen van lezingen, het volgen van workshops en opleidingen heb ik het me eigen gemaakt.

 

Mijn hart volgen

Ik heb mijn hart gevolgd en de werkwijze op de hondenschool veranderd. De opleiding Dog Assisted Coaching en Dog Assisted Kindercoaching heb ik succesvol afgerond en nu is het mijn missie om jou met je hond te coachen voor inzicht en bewustwording om in harmonie samen te leven. Het gaat over de hond, over jou en over jullie beiden.

Opleidingen honden

Na een opleiding bij Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld van 2003 tot 2006 ben ik gestart met mijn hondenschool en praktijk voor gedragstherapie voor honden. 

Deze hondenschool heb ik bijna 10 jaar met veel plezier gehad en naast alle bijscholingen, cursussen, lezingen, workshops en verdere opleidingen in de tussentijd heb ik daar ontzettend veel ervaring opgedaan. 

Maar ik wilde meer met de mens naast de hond. Die bijzondere verbinding die we kunnen hebben, die richting wilde ik op.

Hondenschool Katootje werd Wijzer met Honden Coaching. 

Daarbij ben ik Reiki Master (dit doe ik momenteel uitsluitend bij honden en kinderen) en ik ben dierentolk.

Opleidingen coaching

In 2016 deed ik de opleiding Dog Assisted Coaching bij Pets4Care. Vervolgens heb ik in 2017 de Kindercoachopleiding gevolgd. 

 

Coachen, mensen begeleiden bij weer het begeleiden van hun hond is iets wat ik uiteraard al deed. 

Met deze opleidingen kan ik mens en hond nog beter samenbrengen. Naast weten wat de hond nodig heeft is het essentieel dat je weet wat jij zelf nodig hebt.

Waarom alleen zorgen dat de hond lekker in zijn vel zit? Het gaat voor hem ook niet werken als jijzelf concessies doet of je niet fijn voelt bij de geboden oplossing.

Samen jezelf mogen zijn. Daar kan ik mensen nu bij helpen.

Opleidingen
Aromatherapie

In de gedragsbegeleiding voor honden en in de coaching kan het voorkomen dat er meer nodig is. 

Soms is ondersteuning nodig voor angst, trauma, meer rust in hoofd of lijf, meer zelfvertrouwen. En ik hou van zo natuurlijk mogelijk. 

 

Aromatherapie is daarom een geweldige aanvulling binnen de coaching. 

Ik heb een cursus aromatherapie humaan afgerond en daarbij heb ik een aanvullende cursus aromatherapie voor dieren gevolgd. 

 

Daarbij heb ik een ruim netwerk van professionals op hondengebied (en mensengebied) dus ik kan mens en dier vaak goed helpen door samen te werken met dierfysiotherapeut, (holistisch) dierenarts, kPNI therapeut, holistisch therapeut enz. 

Wijzer met Honden

 

Watersnip 18

3641 WN Mijdrecht

06 42663952
info@marlenevonk.nl

Bereikbaar op werkdagen en op

zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.


KvK: 30224540
BTW nummer: NL173076543B01

Maak een afspraak

Klik op onderstaande link en ik neem z.s.m. contact met je op.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

© 2019 Marlene Vonk      Algemene voorwaarden      Privacyverklaring