top of page
Zoeken

Mijn hond triggert iets bij mij

Mensen zeggen vaak, mijn hond spiegelt mij. En dat kan natuurlijk. Maar een ‘ondergeschoven kindje’ waar ook meer aandacht voor mag komen is: mijn hond triggert iets bij mij.

Niet zelden hoor je misschien van je omgeving “ik begrijp niet dat jij dat gedrag zo erg vindt, zo vervelend is het toch niet?”

Maar wanneer er ergens in jou oud zeer is, dan kan het zijn dat dit door bepaalde gedragingen of karaktereigenschappen van de hond getriggerd wordt. Je kan dan emoties voelen zoals verdriet, angst of onrust en ook fysieke reacties zoals hartkloppingen, een band om je keel of een droge mond.

Dit kan gaan over waar jij bijvoorbeeld (als kind) onveiligheid voelde, wanneer je je zelf niet gezien of gehoord voelde, wanneer je niemand tot last mocht zijn.

Wanneer je het gedrag van je hond probeert bij te sturen vanuit deze emoties dan is de kans groot dat je op weerstand stuit. En daar is dan pas de spiegel.

Er mag eerst iets gezien worden bij jou.

En weet je, zodra dit benoemd is en jij je er bewust van bent kun je al verandering bij je hond opmerken.

Er komt meer rust, begrip en het krampachtige proberen op te lossen wat er bij de hond speelt mag verzachten en met meer tijd, acceptatie en geduld opgepakt worden.

Áls er voor de hond dan nog iets nodig is.

De druk is er af en jullie avontuur samen kan echt beginnen. Het start allemaal met een stuk bewustwording.Comments


bottom of page