A1B713B1-A0EB-4041-9F49-B28394836042.JPG

Wil jij het leven van jouw hond verrijken?

Kom dan naar de snuffeltuin. Hier kan jouw (onzekere of prikkelgevoelige) hond 20 minuten de (natuurlijke) en geplaatste materialen, welke regelmatig zullen wisselen, ontdekken. Je hond kan even heerlijk ontspannen snuffelen en intussen leer jij wellicht meer over wat je hond laat zien. 

De tuin is 12 x 5 meter groot en is heel interessant voor honden door de snuffelbosjes bij de schutting en er wordt een verrijkte omgeving neergelegd.  

 

De tuin is afgezet met een houten schutting van 1,80 meter hoog. 

 

Ook honden met probleemgedrag zijn van harte welkom. 

 

Wil je de tuin in Mijdrecht komen bezoeken klik dan op de knop hieronder.

 

Bij elke snuffeltuin vind je een mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven die ten gunste komt van een goed doel voor honden. De vrijwillige bijdrage zal geschonken worden aan Dierenambulance De Ronde Venen.

Snuffeltuin initiatief.jpg

De filosofie achter een snuffeltuin ​

Wij geloven dat honden individuele wezens zijn en gevoelens en behoeftes hebben die helaas niet altijd herkend worden. Door een keer met je hond de Snuffeltuin te bezoeken, zal je één van de belangrijkste behoeftes van je hond ontdekken en dat is snuffelen. Laat je hond dit doen in zijn eigen tempo. Wij willen dit graag voor iedere hond realiseren en zeker voor de honden die altijd aan de riem zitten.

Het doel van de snuffeltuin is dus om een nieuwe activiteit aan te bieden die het welzijn van je hond kan verhogen en daarmee zijn levensvreugd te verbeteren.

Bron: https://snuffeltuinen.jimdofree.com/