IMG_0855_edited_edited.jpg

Soms kan je hond laten zien wat je niet ziet van jezelf

Herken je dit?
 

Het lijkt wel of je hond het voelt als jij onzeker bent of gespannen. Je hebt gehoord dat dat kan, en je wordt alleen daarvan al onzeker. Want juist als jij niet lekker in je vel zit dan lijken de uitdagingen, die je al met je hond hebt, uitvergroot. Wanneer jij prikkelbaar bent lijkt je hond ook eerder uit te vallen. Wanneer jij je onzeker voelt lijkt je hond ook wat minder zeker op straat. Je vraagt je af of jij zijn problemen nou uitvergroot ziet op die dagen of spiegelt je hond werkelijk iets van jou?
 

Hoe zou het voor je zijn als je weet of het gedrag dat je hond laat zien wel of niet iets te maken heeft met hoe jij je voelt. Dat je weet wat je kunt doen als je hond wél iets van jou spiegelt. En dat je weet wanneer gedrag echt alleen maar bij jouw hond hoort.
 

Na deze sessie heb je meer inzicht in waar het gedrag vandaan komt, óf het wel iets met jou te maken heeft. Dat wat de hond eventueel bij jou zichtbaar heeft gemaakt heb je onderzocht. Of het nu gaat om twijfel, onzekerheid, frustratie, ‘het graag goed willen doen’, of iets anders wat jij voelt in de omgang met je hond, dat wat je hierin nodig hebt kun je jezelf nu geven. En als zijn gedrag niets met jou te maken heeft, of in sommige opzichten niet, dan weet je dat ook.

20992667_1521539477925444_27281423599373

Wanneer ik aan mensen vertel over systemisch coachen met de hond krijg regelmatig te horen dat het ze zo boeiend lijkt en dat ze dat ook wel zouden willen met hun eigen hond.


Voor gedragsverandering raad ik echt het hele traject aan maar wil je ontdekken wat er tussen jou en je hond is en wat je door middel van een opstelling met je hond kan leren over jezelf is een enkele sessie natuurlijk wel heel interessant.


Vandaar dat ik geheel september en oktober losse sessies systemisch coachen aanbied met jouw eigen hond als spiegel.

We maken allemaal deel uit van meerdere systemen.

Zoals je gezin van herkomst maar bijvoorbeeld ook je werk en je sportclub. Jijzelf of huidige gezin samen met je hond.

In een opstelling (met de hond) kun je meer inzicht krijgen in welke verborgen patronen en dynamieken er binnen jouw systemen aanwezig zijn en je wordt je bewust van jouw verhouding met de anderen in dat systeem.

Door deze verborgen patronen zichtbaar te maken kun je bijvoorbeeld ontdekken waarom jij (of je hond) steeds bepaald gedrag herhaalt.
 

Ben jij er klaar voor om het gedrag van je hond op een andere laag te bekijken?

Een sessie duurt 60-90 minuten en kan live of online plaatsvinden, je investering is € 97,- 

Wat anderen zeggen

"Het was zeker een hele en persoonlijke maar fijne ervaring. Even terug naar de basis en naar je eigen 'gevoel' luisteren, iets wat we eigenlijk niet meer zoveel doen tegenwoordig.
C. is nog niet van zijn onrust af maar hij plastte wel bijna dagelijks binnen.
Sinds een week doet hij dat niet meer! al 4 dagen achter elkaar is het droog in huis en wat een verademing voor ons 

Er is nog steeds werk aan de winkel maar je krijgt inzichten waar ik nooit eerder aan gedacht zou hebben en handvatten om mee verder te werken. ik heb het zeker als erg fijn ervaren en als een echte coaching om eens naar jezelf en je hond te kijken."

Denise