top of page
Mikka Fotografie DSC_7803-.jpg

Soms kan je hond laten zien wat je niet ziet van jezelf

Herken je dit?
 

Het lijkt wel of je hond het voelt als jij onzeker bent of gespannen. Je hebt gehoord dat dat kan, en je wordt alleen daarvan al onzeker. Want juist als jij niet lekker in je vel zit dan lijken de uitdagingen, die je al met je hond hebt, uitvergroot. Wanneer jij prikkelbaar bent lijkt je hond ook eerder uit te vallen. Wanneer jij je onzeker voelt lijkt je hond ook wat minder zeker op straat. Je vraagt je af of jij zijn problemen nou uitvergroot ziet op die dagen of spiegelt je hond werkelijk iets van jou?
 

Hoe zou het voor je zijn als je weet of het gedrag dat je hond laat zien wel of niet iets te maken heeft met hoe jij je voelt. Dat je weet wat je kunt doen als je hond wél iets van jou spiegelt. En dat je weet wanneer gedrag echt alleen maar bij jouw hond hoort.
 

Na deze sessie heb je meer inzicht in waar het gedrag vandaan komt, óf het wel iets met jou te maken heeft. Dat wat de hond eventueel bij jou zichtbaar heeft gemaakt heb je onderzocht. Of het nu gaat om twijfel, onzekerheid, frustratie, ‘het graag goed willen doen’, of iets anders wat jij voelt in de omgang met je hond, dat wat je hierin nodig hebt kun je jezelf nu geven. En als zijn gedrag niets met jou te maken heeft, of in sommige opzichten niet, dan weet je dat ook.

Voor de bewuste hondenliefhebber die meer inzicht wil in het gedrag van de hond en meer inzicht wil ik zichzelf in relatie tot de hond.  - Systemisch coachen met de hond als spiegel - Gedragsbegeleiding voor de hond vanuit holistische visie - Coaching voor mens en hond  - Ook voor dog assisted coaches   Wijzer met Honden | Mijdrecht www.wijzermethonden.nl
Systemisch coachen met de hond als 'spiegel'

Wil je ontdekken wat er tussen jou en je hond is en wat je door middel van een opstelling met je hond kan leren over jezelf dan is een enkele sessie natuurlijk wel heel interessant.


Vandaar dat ik de hele maand mei losse sessies systemisch coachen aanbied met jouw eigen hond als spiegel.

We maken allemaal deel uit van meerdere systemen.

Zoals je gezin van herkomst maar bijvoorbeeld ook je werk en je sportclub. Jijzelf of huidige gezin samen met je hond.

In een opstelling (met de hond) kun je meer inzicht krijgen in welke verborgen patronen en dynamieken er binnen jouw systemen aanwezig zijn en je wordt je bewust van jouw verhouding met de anderen in dat systeem.

Door deze verborgen patronen zichtbaar te maken kun je bijvoorbeeld ontdekken waarom jij (of je hond) steeds bepaald gedrag herhaalt.
 

Ben jij er klaar voor om het gedrag van je hond op een andere laag te bekijken?

Een sessie duurt 90 minuten en vindt plaats in het bos in 's Graveland of op een afgesloten veld in Mijdrecht. Enkele dagen na deze sessie hebben we nog contact per mail. 

Jouw bijdrage is € 115,-.

Wat anderen zeggen

"Het was zeker een hele en persoonlijke maar fijne ervaring. Even terug naar de basis en naar je eigen 'gevoel' luisteren, iets wat we eigenlijk niet meer zoveel doen tegenwoordig.
Chester is nog niet van zijn onrust af maar hij plaste wel bijna dagelijks binnen.
Sinds een week doet hij dat niet meer! al 4 dagen achter elkaar is het droog in huis en wat een verademing voor ons 

Er is nog steeds werk aan de winkel maar je krijgt inzichten waar ik nooit eerder aan gedacht zou hebben en handvatten om mee verder te werken. ik heb het zeker als erg fijn ervaren en als een echte coaching om eens naar jezelf en je hond te kijken."

Denise met Chester

bottom of page