Jij en je pup,
opvoeden en begeleiden op eigen wijze
Herken je dit?
-
Je weet niet wat het juiste is voor jouw pup. Je twijfelt voortdurend tussen wat je om je heen hoort en leest en wat je zelf voelt. Zo heb jij misschien het gevoel dat je teveel met hem doet maar aan de andere kant lees je overal dat hij moet socialiseren. Het niet zeker weten geeft je spanning en je vraagt je zo vaak af waar je nou goed aan doet.
-
Op sommige dagen heb je het gevoel dat je eerder achteruitgang ziet dan vooruitgang. Het gedrag van je pup verandert, hij lijkt wel steeds drukker te worden en je bent bang dat je fouten maakt of hebt gemaakt. Uit onzekerheid onderneem je steeds minder met hem maar het lijkt het niet beter te gaan, je hebt het gevoel dat je je pup tekort doet.
-
Midden in het park, wanneer je schattige pup wordt bedolven onder twee vrolijke maar grote honden bevries je en weet je echt niet meer wat je nou het beste kan doen. Dat mensen om je heen ook meteen een mening geven helpt niet. Achteraf voel je je schuldig naar je pup en kun je precies aangeven hoe je had willen handelen.
-
Als jij je al zo onzeker voelt, hoe kan je er dan voor je pup zijn, denk je regelmatig. Je hebt het idee dat zijn drukke gedrag of zijn onzekerheid aan jouzelf ligt. Maar je kan je gevoel toch niet veranderen. Hoe ga je daar mee om?
-
Je weet dat je pup, totaal onbewust hiervan uiteraard, bij jou oud zeer aanraakt, je voelt afwijzing wanneer hij niet luistert, je voelt je opgesloten omdat hij nog niet alleen kan zijn. En je weet dat je pup je nodig heeft en nog helemaal niet alleen kan zijn, dat hij de wereld nog aan het ontdekken is als hij niet naar je toe komt en toch krijg je steeds dat vervelende gevoel bij zijn gedrag.
Hoe zou het voor je zijn als:
-
Je kan genieten van het leven met je pup, dat je je samen kunt verwonderen en dat je kunt genieten van hoe je pup de wereld ontdekt. Dat je precies weet wat je aan het doen bent en niet aan het wankelen wordt gebracht door de mening van anderen.
-
Je je zeker genoeg voelt om samen met je pup jullie eigen tempo aan te houden. Dat je niet meer de drang voelt om te doen wat de omgeving aangeeft. Je kan luieren als je dat wil, grenzen aangeven, voelen en gewoon samen jezelf zijn. Je pup heeft veel meer rust.
-
Je weer zin voelt om de wereld met je pup te gaan ontdekken doordat je weet wat hij met zijn signalen en gedrag aangeeft, dat je weet wat hij op welk moment van jou nodig heeft en dat je steeds beter ontdekt wat hij leuk vindt om samen met jou te doen. Wandelen wordt weer ontspannen.
-
Je ziet en ervaart dat de band tussen jullie steeds hechter wordt, het vertrouwen tussen jullie wordt groter en je leert elkaar steeds beter kennen. Je weet nu wanneer jouw pup je spiegelt en wat je dan zelf kunt doen om de rust weer terug te krijgen voor jullie beiden.
Dat is mogelijk als je het traject Jij en je pup, opvoeden en begeleiden op eigen wijze volgt.
Dit traject bestaat uit:
-
Een uitgebreide intake, deels telefonisch, deels per mail.
-
Vijf coachsessies van +/- 60 minuten Is het voor de pup nodig om eerder te stoppen dan zijn de sessies korter). Deze kunnen plaatsvinden bij jou thuis, in het bos, park, strand of één van mijn coachlocaties ('s Graveland of Mijdrecht). (Deels) online via Zoom is ook een mogelijkheid.
-
Eventueel huiswerkopdrachten om samen thuis met je hond te doen.
-
Tussentijds contact per mail, tussen de eerste en de laatste sessie
-
Duur: ongeveer 3 maanden
​
Aan het eind van dit traject:
-
Weet je hoe je je pup het beste kunt begeleiden op een manier die past bij zowel je pup als bij jou, en heb je de juiste kennis over thema's als slaap, zindelijkheid, veilige omgeving, omgaan met andere honden, omgaan met mensen, zoals bezoek, oefeningen die het leven veiliger maken zoals 'wacht' en 'hier', verrijking, alleen thuis blijven en al je andere vragen.
-
Voel je je zeker in de keuzes die je voor je pup maakt omdat je zijn lichaamstaal kunt lezen en in verschillende situaties weet hoe je je pup het beste kunt helpen.
-
Ken je de wensen en grenzen van je pup en die van jouzelf waardoor je niet meer zo aan het wankelen wordt gebracht door de mening van anderen.
-
Weet je wanneer jij eventueel gespiegeld wordt door je pup (en wanneer niet), waar jij geraakt wordt, welke oude overtuigingen je los hebt mogen laten.
Je investering is € 427,-
FAQ
Volg ik dit traject privé of met meerdere pups?
Het traject en alles wat we daarin bespreken, aan het licht brengen en oefenen is op maat voor jou en je pup. Je volgt dus privéles, de levenslessen dienen zich in de praktijk namelijk vanzelf aan. Wel kan het voorkomen dat ik in een sessie een moment overlap organiseer met een andere pup die goed matcht bij (de wensen en grenzen) van jouw hond.
Ik kom ook bij een hondenschool, kan ik dat combineren met deze sessies?
Ik kreeg voorheen regelmatig aanvragen over hoe je als begeleider van een pup omgaat met alle adviezen, je eigen aannames en overtuigingen en het gevoel dat het helemaal geen roze wolk is. Vaak nadat iemand gestart is bij een hondenschool. Volgt men vervolgens coaching bij mij dan ben je op twee plaatsen bezig. Dit traject voor jou en je pup is een alles-in-één traject om én je pup op een welzijnsgerichte manier op te voeden en te begeleiden én om jezelf beter te leren kennen waardoor je er nog beter voor je pup kunt zijn.
​
Als ik na 5 lessen verder wil, kan dat dan ook?
Na een traject sta je er sowieso niet alleen voor. Je mag je vragen altijd stellen. Soms is een kort antwoord mogelijk, soms kun je het gevoel hebben dat er wat meer nodig is. In dat geval ik heb een vervolgtraject. Juist dat steuntje in de rug kan prettig zijn.
Wat anderen zeggen
'Toen ik na 7 jaar vorig jaar nog een hond erbij kreeg vond ik dat best spannend. Gaan ze elkaar leuk vinden? Vooral ook omdat Famke (nr. 1) een hele lieve zachtaardige hond is, was ik gespannen over het feit of ze wel genoeg op haar plek kon blijven staan met een pup erbij. Marlene heeft mij hier super fijn in bijgestaan. Op ons tempo sloot ze aan bij wat er nodig was. Ik kon met al mijn vragen en nog belangrijker onzekerheden bij haar terecht. Door haar mee te laten kijken in hoe wij samen zijn wist ze altijd de juiste vragen te stellen en mij aan het denken en voelen te zetten waardoor groei weer mogelijk was. Freddie (nr 2) is inmiddels een slungelige puber. We hebben nog veel uit te vinden en te ontdekken met elkaar. Dankzij de basis die ik door hulp van Marlene heb weten te leggen heb ik daar volop vertrouwen in.'
​
Laura met Freddie