top of page
Zoeken

Maatwerk

Een voorbeeld van twee verschillende aanmeldingen voor een Bachbloesemconsult.

Wanneer je kijkt naar het gedrag alleen dan zijn er best wat bloesems te bedenken die ze beiden kunnen krijgen.

Het gaat om twee honden uit twee verschillende gezinnen, hetzelfde ras, dezelfde naam zelfs, hoe is het mogelijk, hetzelfde gedrag buiten. Andere reden. Andere leeftijd (het scheelt een paar maanden), andere achtergrond uiteraard.

Mimulus (voor meer zekerheid en vertrouwen) krijgen ze beiden. En Crab Apple ook (helpt reinigen op mentaal en fysiek gebied) De de rest van de bloesems die ze krijgen in hun eigen mix ondersteunen op hele andere vlakken.

En logisch ook, de ene hond is wat naar binnen gekeerd, lijkt alles wel ok te vinden maar kropt enorm op en uit dat buiten graag naar alles wat langsloopt.

De ander stort zich juist overal vol overgave in en heeft mede daardoor snel een vol koppie. Daarbij zijn de verzetjes die hij zoekt juist de acties die voor problemen zorgen.

Ik heb veel adviezen om mee te geven. Zo mag de één echt wat minder met de hond gaan doen, de ander juist wat meer maar op andere wandelplekken onder andere.

Ook krijgen ze advies om te alternatieven te zoeken (ik help ze zoeken) voor ontwormen (ontlastingcheck: zijn er wel wormen?), ontvlooien, inenten (titeren) etc.

Wanneer een hond namelijk meer dan gemiddeld gevoelig is voor indrukken en/of geluiden dan zie je dit eigenlijk ook vaak terug in gevoeligheid op andere gebieden. Het spijsverteringsstelsel. En de huid. Het kan daar (spijsverteringsstelsel) ook zomaar begonnen zijn en kan daarmee juist (mede) de oorzaak zijn van het gedrag.

Alleen voor minder prikkels gaan is dan dus niet voldoende. Ook kijken waar het hondenlijf ondersteuning en hulp nodig heeft is essentieel.

Beide honden en hun mensen krijgen al gedragsbegeleiding.
Comentarios


bottom of page