Image by Ryan Walton

Online: Vertrouwen op je eigenwijsheid en op de eigenwijsheid van je hond

Herken je dit?
 

 • Je wil het mooiste leven met je hond en je zag het al helemaal voor je. Lange wandelingen, waarbij je aan één blik of woord genoeg hebt om contact te krijgen met je hond. Thuis samen spelen en heerlijk op de bank hangen samen, je hond naast je met zijn kop op je schoot. Maar buiten krijg je nauwelijks contact met je hond, en thuis, voordat hij met zijn kop op je schoot ligt heeft hij eerst de kat naar boven gejaagd. Die band, dat mooiste leven waar je van droomde is toch nèt iets anders dan gehoopt.
   

 • Eindelijk heb je je voorgenomen om eens je gevoel te volgen wanneer je met je hond een andere hond moet passeren, je wil oversteken en met één opmerking van de voorbijganger doe je toch weer wat hij zegt. “Nou, nou, mevrouwtje, zo wordt hij juist bang als je alles maar ontwijkt.” Dus je loopt dapper, dat innerlijke stemmetje negerend, toch maar vlak langs de man en zijn hond. En weer gaat het mis, je hond valt uit. Zie je wel. Opnieuw vraag je je af waarom je toch niet naar je eigen gevoel luistert. Waarom kan een ander je toch zo aan het twijfelen brengen?
   

 • Je kan geen telefoongesprek voeren of je hond gaat blaffen. Ook wanneer er bezoek is. Hij stopt niet. Je hebt al zoveel geprobeerd. Om je heen krijg je veel adviezen en sommige heb je uitgeprobeerd. Je hebt hem apart gezet, jij bent apart gaan zitten, je hebt hem afgeleid, je hebt hem genegeerd. En niets werkt, het wordt hooguit erger. Wat wil hij nou toch?
   

 • Het lijkt wel of je hond het voelt als jij onzeker bent of gespannen. Je hebt gehoord dat dat kan, en je word alleen daarvan al onzeker. Want juist als jij niet lekker in je vel zit dan lijken de uitdagingen, die je al met je hond hebt, uitvergroot. Wanneer jij prikkelbaar bent lijkt je hond ook eerder uit te vallen. Wanneer jij je onzeker voelt lijkt je hond ook wat minder zeker op straat. Je vraagt je af of jij zijn problemen nou uitvergroot ziet op die dagen of spiegelt je hond werkelijk iets van jou? 
   

 • Je hebt ergens het gevoel dat je hond uitvalt naar andere honden omdat hij bang voor ze is.  Als je maar wist hoe je hem daarbij kan helpen. Je voelt de ogen van je buren prikken in je rug. Je moet dit toch kunnen lossen? Je probeert iets met koekjes maar dat pakt hij niet aan. Ineens merk je dat je toch boos reageert naar je hond. En direct daarna heb je spijt want hij kan er tenslotte ook niks aan doen. Tenminste, dat denk je.  

Hongerige hond

Hoe zou het voor je zijn als:
 

 • Je die gewenste band die je met je hond wil hebben ook echt kunt krijgen? Dat hij meer op jou gaat vertrouwen en dat jij hem steeds beter leert kennen en steeds beter kan vertrouwen, of dat nou binnen is met de kat en of buiten tijdens de wandelingen.
   

 • Je de de taal en de signalen van je hond (en van andere honden) zo goed kent dat je in iedere situatie die je samen tegenkomt je eigen gevoel durft te volgen en dat je je zelfverzekerd voelt in het maken van jouw beslissingen voor en over je hond, ongeacht de “Nou, nou, mevrouwtjes…” die mensen je toch proberen mee te geven.
   

 • Je weet wat je hond bedoelt met zijn gedrag. En dat je weet hoe je er dan mee om kunt gaan. En niet alleen dat, maar ook dat je nu kunt voorkomen dat hij door je telefoongesprek heen blaft. Of je bezoek 'opeist' terwijl jullie rustig willen zitten. Dat er meer rust komt voor je hond en voor jou.
   

 • Je weet of het probleemgedrag dat je hond laat zien wel of niet iets te maken heeft met hoe jij je voelt. Dat je weet wat je kunt doen als je hond wél iets van jou spiegelt. En dat je weet wanneer gedrag echt alleen maar bij jouw hond hoort.
   

 • Je veel minder last hebt van de goedbedoelde adviezen of juist de oordelen van je omgeving. Dat je, waar je voorheen aan het wankelen werd gebracht, nu weet en voelt waar je goed aan doet. Dat je milder bent naar je hond en ook zeker milder naar jezelf. En dat je geen last meer hebt van prikkende ogen of oordelende blikken van voorbijgangers.

Dat is mogelijk als je het live online traject Vertrouwen op je eigenwijsheid en op de eigenwijsheid van je hond volgt.

 

Dit traject bestaat uit:

- een uitgebreide intake per mail

- een theorieboekje

- 5 coachsessies via Zoom van +/- 45-60 minuten

- oefeningen en opdrachten om thuis samen met je hond te doen

 Aan het eind van dit traject:
 
 • Is het contact tussen jou en je hond, die band waar je op hoopte, steeds beter en steviger geworden en dat zonder ingewikkelde methodes of gebruik van heel veel voer. Buiten is je hond regelmatig met je in contact maar hij kan ook heerlijk zijn eigen gang gaan. Hij wacht op jou en jij wacht op hem. Je wandelt niet meer voor hem maar echt samen mèt hem en dat is genieten.
   

 • Kun je de signalen en de gedragingen van je hond vertalen en weet je wat hij bedoelt met zijn gedrag naar andere honden, naar voorbijgangers en naar jou. Doordat je hebt geleerd dat probleemgedrag een signaal is dat er iets voor de hond of voor jouzelf (of beiden) bijgestuurd mag worden kun je probleemgedrag keren of vaak zelfs voorkomen. Ook weet je welke emotie en behoefte er achter zijn gedrag schuilgaan. Hierdoor kan je op tijd inspelen op bijvoorbeeld zijn ‘vraag’ om ruimte ten opzichte van andere honden en voorbijgangers. Je kunt vertrouwen op je eigenwijsheid en je hond krijgt meer keuzevrijheid wat hem ook weer meer zelfvertrouwen geeft.
   

 • Weet je welke factoren er in het dagelijks leven van de hond meespelen in het ontstaan van probleemgedrag. Je hebt meer geleerd over hoe je zijn dag zo kunt indelen, zijn voeding eventueel zo kunt aanpassen, en waar je bij vermoeden van pijn, allergie of ander ongemak wat probleemgedrag kan veroorzaken of erger maken kunt laten onderzoeken en verhelpen.
   

 • Weet je of het probleemgedrag dat je hond laat zien iets met jou te maken heeft. Dat wat de hond eventueel bij jou zichtbaar heeft gemaakt heb je onderzocht. Of het nu gaat om twijfel, onzekerheid, frustratie, ‘het graag goed willen doen’, of iets anders wat jij voelt in de omgang met je hond, dat wat je hierin nodig hebt kun je jezelf nu geven. En als zijn gedrag niets met jou te maken heeft, of in sommige opzichten niet, dan weet je dat ook.
   

 • Liggen over hoe je moet handelen, onzekerheid door nieuwsgierig kijkende voorbijgangers en drie verschillende methodes in een poging om probleemgedrag te stoppen in het verleden. Door je bewust te zijn van wat je hond nodig heeft, wat jij nodig hebt om je hond goed te kunnen begeleiden en hoe je dat samenvoegt kun je weer ontspannen samenleven met je hond.

De investering is € 337,-, betaal je liever in delen dan kan dat in twee deelbetalingen van € 185,35.

Cute Happy Dog